Galatasaray uttalar sig om Mensah och Lemina

Galatasarays klubbpresident Mustafa Cengiz har svarat på frågor om Bernard Mensah och Mario Lemina.

Mensah blev nyligen klar för Besiktas men kopplades även ihop med Galatasaray där parterna ska ha träffats och förhandlats. Nu svarar Mustafa Cengiz på dem uppgifterna:

– Jag har själv inte varit direkt involverad i någon transfer. Varken med agenter eller spelare. Jag brukar inte kliva in i omklädningsrum eller spelarbussar. Det är en kultur vi har här i Galatasaray. När det gäller den nämnda spelaren (Bernard Mensah) så är jag förvånad. Jag är också nyfiken på vad som har hänt. De har anklagat oss för att ha träffat spelaren utan tillåtelse. Vi har kollat in på det och det har kommit fram att spelarens representanter har kontaktat oss. Nummer två är att vi aldrig lade ett bud. De ringde och berättade att de inte hade något avtal med någon och till mig sade de att vi behövde betala 2,8 miljoner euro för spelaren. Det är mycket pengar. Vi har dem pengarna, vi är i god sits men vi kan inte slänga pengar i onödan, sade Mustafa Cengiz och fortsatte:

– Ingen kan använda vår klubb som lockbete. Vi tänker inte låta detta hända, vi är förebilder och frösöker alltid vara det. Vi la inget bud till Mensah heller. Abdurrahim (vicepresident Galatasaray) ringde och sade ‘Om Besiktas förhandlar så drar vi oss undan’. Det spelare ingen roll vilken klubb det är, vi ger inte in oss i en affär bara för att höja budet på spelaren. Jag hade velat se någon komma ut och säga ‘presidenten lade ett bud’. Vi vill inte skämma ut någon. Vi önskar Mensah, Besiktas och Kayserispor lycka till.

En annan spealare som klubben har gett ett uttalande om är Mario Lemina. Spelaren är fortfarande av intresse för Gala men även Besiktas har gett sig in i jakten. Nu svarar Mustafa Cengiz på frågor kring spelarens framtid också:

– Han är på vår agenda. Det kan bli en transfer men det är inte säkert. Det viktigaste är Galatasarays intressen.