Galatasarays potentiella motståndare i Europa League-kvalet

På måndagen lottas andra kvalomgången till Europa League då Galatasaray går in i turneringen.

Klubbarna i Europa Leagues andra kvalomgång har lottats in i tolv grupper med sex klubbar i varje grupp där tre klubbar är seedade och tre klubbar är oseedade. Galatasaray hamnade i Grupp 2 och är seedade tillsammans med Dynamo Moskva från Ryssland och Kairat från Kazakstan.

De tre klubbarna som inte är seedade i Galatasarays grupp är Neftci från Azerbajdzjan, Lokomotiv Tblisi från Georgien och Maccabi Haifa från Israel/Zeljeznicar från Bosnien. Det är någon av dessa klubbar som Galatasaray kommer att lottas mot i andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Matchen mellan Maccabi Haifa och Zeljeznicar i första kvalomgången blev uppskjuten pga corona och ska spelas vid ett annat tillfälle. Något beslut är fortfarande inte taget.

Andra kvalomgången spelas torsdagen den 17:e september.

Lottningen startar 13.00 svensk tid och går att följa på UEFA’s hemsida.

Som vi tidigare skrivit om så avgörs kvalmatcherna till gruppspelet i en match där lottningen avgör vilken klubb som får hemmaplansfördel.

De övriga turkiska klubbarna i kvalet till Europa League, Alanyaspor och Besiktas går in i tredje kvalomgången. Sivasspor är direkt kvalificerade till gruppspelet.

***

Turkiska klubbarna i Europa säsongen 2020/21