Gökhan Inler: “Första gången i karriären som jag blir free transfer”

Gökhan Inler är en profil i Serie A och likaså i Süper Lig.

För första gången i sin karriär blir Gökhan Inler “free transfer” då kontraktet med Istanbul Basaksehir har gått ut. Spelaren medger att klubbpresidenten har sista ordet och hintar på att han gärna fortsätter med de turkiska mästarna.

– Jag vet inte (vilken klubb jag spelar med nästa säsong) det får klubbpresidenten bestämma. Mitt avtal går ut. Det är första gången det händer i min karriär. Vi får se vad som händer.

Om ligasegern med Basaksehir:

– Jag vill först och främst gratulera vår klubbpresident och vårt lag. Vi lyckades bemästra en stor framgång under en svår tid, det är en fantastisk känsla. Det är inte bara det här året, under fyra år har vi varit ett topplag.

Inför Europa League:

– Vi är ett bra lag. Alla kommer vara redo inför Köpenhamns-matchen. Jag hoppas vi vinner den matchen. Efter den här matchen är det kvartsfinaler och där kan allting hända.

Sedan tidigare är det klart att vinnaren mellan Köpenhamn – Basaksehir möter vinnaren mellan Man United – LASK där United har 5-0 från första mötet:

– De måste också gå ut och vinna. Än är inget klart. Vårt främsta fokus är just nu Köpenhamn. Det kommer bli väldigt underhållande sedan och allt kan hända.

Gökhan Inler spelade 10 ligamatcher den här säsongen. Han kom till Bassaksehir från Besiktas sommaren 2017 på free transfer dit han också kom som free transfer från Leicester City som köpte mittfältaren från Napoli sommaren 2015 för 7 miljoner euro. I Italien spelade Gökhan fyra år i Napoli (2015-2011) och fyra år i Udinese (2007-2011) där han har 259 matcher i Serie A.

I karriären har han vunnit ligan i Schweiz två gånger med FC Zürich. Med Napoli blev han italiensk cupmästare två gånger samt supercupvinnare 2014. Han var med och vann skrällguldet med Leicester City i Premier League 2015/2016. Säsongen därpå blev han ligamästare med Besiktas och i år blev han turkisk ligamästare för andra gången.