Göksel Gümüsdag fördömer danska myndigheter: “Vi kommer anmäla till UEFA”

Istanbul Basaksehir åkte ur mot FC Köpenhamn efter att ha förlorat returmötet 3-0.

Klubbpresidenten var inte nöjd med spelet och det var inte heller tränare Okan Buruk och båda var ense om att laget inte kom upp i nivå och spelade den fotbollen de brukar.

Efteråt har Göksel Gümüsdag gått hårt åt danska myndigheterna och FCK för förberedelserna inför matchen. Klubben meddelade att de kommer anmäla det hela till UEFA:

– Igår kväll fick jag info från vännerna. Klocka halv ett – halv två på natten så har det försökts störa våra spelares sömn genom att skjuta raketer mot fönstren och andra saker i de hotellet där de bodde. Jag fördömer de danska myndigheterna och den danska polisen. Det här är inte alls lämpligt. Hade detta hänt i Turkiet så hade det uppmärksammats på alla sätt och vis. UEFA och alla andra hade ingripit. Efter att laget har försökt lämna arenan nu så har de ställt till med allt möjligt för att laget inte ska kunna lämna (arenan). Det var många supportrar här, jag var bland fansen. Det fanns inte en enda polis eller säkerhetspersonal. Vi ska framföra detta till UEFA, framförallt smällarna från natten har spelats in och allt kommer att rapporteras till UEFA. Det är verkligen dåliga scenarion.