Hagi lämnar jobbet som huvudtränare i sin egen klubb

Hagi har lämnat uppdraget som huvudtränare för Viitorul Constanta.

Den rumänske fotbollslegenden meddelade att han har avgått som huvudtränare för Vitorul Constanta, en klubb som han själv grundade och äger sedan 2009. Han har varit huvudtränare för laget sedan 2014 men meddelade under dagen att samtidigt som han avgår från jobbet som huvudtränare så kommer han nu istället arbeta med klubbens akademi.

FC Viitorul är känd för att ta fram unga spelare från akademin och spelar i Liga 1 som är högstaligan i Rumänien.

Georghe Hagi är en av de största utländska fotbollsprofilerna som någonsin har spelat i turkiska Süper Lig och erkänd som en av de största spelarna genom tiderna inom sporten. Hagi spelade 132 matcher för Galatasary och gjorde 59 mål och var bland annat med och vann UEFA-cupen 2000 mot Arsenal i Köpenhamn. Under sin aktiva karriär spelade han även för klubbar som Real Madrid, Brescia och Barcelona utöver  Farul Constanta, Sportul Studentescu och Steaua Bukarest i hemlandet.

Under sin tränarkarriär har han även tränat turkiska klubbar så som  Galatasaray mellan åren 2004/2005 och 2010/2011 och Bursaspor 2003/2004.