Norsk landslagsback på väg till Galatasaray: “Jag kunde inte tacka nej till erbjudandet”

Galatasaray är på väg att göra klart med den 28-årige högerbacken Omar Elabdellaoui från Olympiakos.

Omar som har spelat i Olympiakos under sex säsonger har tagit beslutet att lämna den grekiska storklubben. Han förklarar sin flytt för grekiska medier:

“Det var ett svårt beslut att lämna Olympiakos. De försökte hålla mig kvar i klubben. Men jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till och valde därför att fortsätta karriären någon annanstans. Nu har det blivit dags att säga farväl. Jag vill tacka er allihop för eran stöd, Olympiakos kommer alltid vara en del av mitt liv. Jag älskar Olympiakos, ni har blivit som en del av min familj.”

Under sina år i Grekland har Omar spelat 170 tävlingsmatcher för klubben, bl.a. har det blivit 22 matcher i Champions Leagues gruppspel. Under förra säsongen spelade han totalt 41 tävlingsmatcher och vann grekiska ligan vilket han även gjorde 2015, 2016 och 2017.

Omar som har marockanskt ursprung men är född och uppvuxen i Norge är given i det norska landslaget och har hittills spelat 44 landskamper.

15-08-2020:

Galatasaray har meddelat börsen i Istanbul (KAP) att klubben har inlett förhandlingar med Omar Elabdellaoui.