Las Palmas’ president: “Vi är överens med Fenerbahce”

Fenerbahce kan snart presentera en ny mittback.

24-årige Mauricio Lemos är en uruguayansk mittback som har kopplats ihop med en flytt till Fenerbahce den senaste tiden och nu uppges Las Palmas’ president Miguel Angel Ramirez Alonso ha sagt att en överenskommelse är nära.

Det är TRT Spor som skriver att presidenten ska ha sagt följande: “Vi är i stort sett överens med Fenerbahce när det gäller Mauricio Lemos. Vi väntar på att övergången ska bli helt klar vilket jag hoppas blir under den här veckan.”

Lemos har tillhört Las Palmas sedan januari 2016 då han lånades in från ryska Rubin Kazan. I juli samma år blev övergången permanent. Efter att ha spelat 49 matcher för Las Palmas i La Liga under två år blev han utlånad till italienska Sassuolo i januari 2018 där han var i 1,5 år och spelade 11 matcher i Serie A. Sommaren 2019 återvände han till Las Palmas och spelade 26 matcher i La Liga 2 förra säsongen när Las Palmas missade en kvalplats till högsta ligan med fyra poäng. På dessa 26 matcher gjorde han 1 mål, drog på sig åtta gula- och två röda kort.

Mauricio Lemos har också 2 landskamper för Uruguay på meritlistan.