Lyon uppges ha gjort klart med värvning från Altay

För några veckor sedan rapporterades det om Lyons intresse för Cenk Özkacar i Altay som spelar i turkiska andraligan.

Parterna var nära överenskommelse då och nu är affären i hamn enligt turkiska medier. Det är TRT Spor som rapporterar att Lyon värvar den 19-årige turkiske mittbacken för 1,5 miljoner euro. Altay kommer även få 25 % vid en vidareförsäljning.

Med sin fysik och spelstil så jämförs Cenk Özkacar med Merih Demiral i Juventus.

Försäljningen är mycket välkomnande för Altay som förutom klubbpresidenten Özgür Ekmekcioglu inte har så mycket intäkter in till klubben. I och med värvningen så får klubben närmare 13 miljoner turkiska lira.

Altay planerar att bygga en trupp som ska vara med och slåss om uppflyttning med pengarna från försäljningen.

LÄS OCKSÅ:

Fransk storklubb uppges värva från turkiska andraligan