Målrikaste säsongen i Italien för Hakan Calhanoglu

Serie A 2019/20 är över och AC Milan tog en plats för kval till Europa League.

Mycket tack vare en stekhet Hakan Calhanoglu efter pandemin.

Den turkiske mittfältaren spelade totalt 38 matcher under säsongen, 35 i  Serie A och 3 i italienska cupen. Det blev totalt 11 mål och 9 assist för Hakan som hade sin målrikaste säsong i karriären.

Innan pandemin slog till och säsongen fick pausas så hade Calhanoglu gjort fem mål och 1 assist på 25 matcher. Playmakern hade kritiserats för att inte vara tillräckligt avgörande och delaktig i Milans spel som gick knackigt under hösten. Efter pandemin har det varit en helt annan Hakan Calhanoglu på plan som har gjort 6 mål och 8 assist på 13 matcher.

Det är ingen tvivel att Calhanoglu som hade en “tyst” höst har haft en stor påverkan tillsammans med spelare som Zlatan Ibrahimovic att laget till slut slutade 6:a i ligan och “åt upp” gapet till lagen framför sig. Inför den sista omgången av Serie A hade Hakan gjort poäng i fem raka matcher, någonting som inte har hänt sedan 2008 när Kaká gjorde likadant.

Calhanoglu har haft sin målrikaste säsong i Italien sedan han anlände till Milano sommaren 2017. Säsongen 2018/19 gjorde Hakan fem mål och i debutsäsongen gjorde han åtta mål.

Milan är även klubben där Hakan nu har spelat flest matcher. Den 26-årige offensive mittfältaren har representerat Karlsruher (55 matcher), Hamburg (38 matcher), Bayer Leverkusen (115 matcher) tidigare. I Milan har det blivit 129 matcher på tre säsonger och på dessa har det blivit 23 mål och 36 assist.

LÄS OCKSÅ:

Calhanoglu: “Känner mig som en ledare”

Calhanoglu hyllas efter drömmålet mot Atalanta

Hakan Calhanoglu i storform för Milan