Nuri Sahin: “Förhandlar med Borussia Dortmund”

Är Nuri Sahin på väg tillbaka till Borussia Dortmund?
Spelaren själv bekräftar för tysk media att han förhandlar med sin moderklubb och skulle parterna komma överens så kan Nuri vara tillbaka i en tredje sejour i förra klubben.

Nuri Sahin skrev på för Werder Bremen sommaren 2018 men kontraktet har löpt ut och den 31-årige turkiske mittfältaren är free transfer. Det har ryktats starkt om en flytt till Fenerbahce men enligt uppgifter i turkisk media så gav Ali Koc, klubbpresident för Fenerbahce, veto för en värvning. Fotomac har rapporterat, bara för några dagar sedan, att Galatasaray också hade gett sig in i jakten på mittfältaren som tidigare har sagt att han håller på Galatasaray.

Däremot verkar Borussia Dortmund vara det hetaste alternativet nu:

– Jag har pratat med Watzke (VD för Borussia Dortmund) om min framtid. Vi förhandlar men vi har inte träffats personligen på väldigt länge. Jag bröt aldrig kontakten med klubben. Att återvända till Dortmund vore som en dröm, säger Nuri Sahin till tidningen Ruhr Nachrichten.

Nuri Sahin fick sitt stora genombrott i Borussia Dortmund. Han kom från Dortmunds egna akademi hela vägen upp till A-laget och blev båda ligamästare och utsedd till ligans bäste spelare i Bundesliga 2011. Nuri hade en säsong på lån i Feyenoord innan han slog sig in på riktigt i Dortmund. Efter succén i klubben så såldes han till Real Madrid sommaren 2011. Tiden i Spaniens huvudstad kantades av skador och Nuri slog aldrig riktigt in sig i laget. Istället blev den turkiske mittfältaren utlånad till Liverpool och sedan även utlånad till Borussia Dortmund. Efter låneperioden (2013/14) så köptes han tillbaka av den tyska klubben och spelade där tills sommaren 2018. Nu lutar det åt en tredje sejour i Dortmund där han har totalt spelat 9,5 säsonger.

Enligt tidningen och Nuris uttalanden så är det inte helt 100% om det rör sig om bara ett spelarkontrakt.

– Jag vill definitivt bli tränare. Jag förbereder mig redan nu för det här, säger Nuri Sahin som också tillade att han vill spela i minst 2-3 år till och så länge kroppen tillåter innan han lägger skorna på hyllan.

Mittfältaren ämnar att avsluta karriären i Dortmund och ta ett tränarjobb i staben efter spelarkarriären.

Nuri Sahin har spelat 274 tävlingsmatcher för Borussia Dortmund och gjort 26 mål samt 49 assist.