Officiellt: Arda Turan har skrivit på för Galatasaray

Arda Turan är officiellt klar för Galatasaray.

Nyheten slog ner under onsdag eftermiddag från flera medier i Turkiet att Arda har återvänt till Galatasaray och några timmar senare blev det officiellt. Den 33-årige ansluter som free transfer då kontraktet med Barcelona gick ut i början av juli.

Arda Turan såldes 2011 för 13 miljoner euro till Atletico Madrid där han skördade stora framgångar och bland annat blev spansk ligamästare, innan han skrev på för Barcelona. Arda hann även med spel i Istanbul Basaksehir i över ett på lån från Barcelona innan han nu återvände till Galatasaray.

Sedan vintras hade det spekulerats mycket kring Ardas återkomst till klubben som ständigt förnekade rykten om en comeback och senast för några veckor sedan dementerade klubben rykten om Arda. Samtidigt hade Fatih Terim och Arda Turan uttryckt önskan om att återvända till Galatasaray under våren.

Arda Turan sade efter att ha skrivit på kontraktet att han ska visa alla att han är “Galatasarays son” och att det är djupa känslor när han återvänder till klubben och att han har saknat fansen. Arda lade till att han är glad över att återvända och jobba med Fatih Terim igen.

Klubbpresident Mustafa Cengiz sade att Arda Turans signatur är inte en transfersignatur men en signatur för att ha “återvänt till sitt hem”. “Arda är en broder som har utvecklats och kommit fram från Galatasarays akademi, en värdefull spelare och en person som har representerat Turkiet och turkisk sport med framgång”.

Det är ännu oklart hur långt kontraktet med Galatasaray sträcker sig, enligt rapporter så är det ett kontrakt på 1+1 år.