Officiellt: Cenk Özkacar klar för Lyon

Lyon har presenterat Cenk Özkacar.

Den 19-årige turkiske mittbacken har lämnat Altay för spel i Frankrike och Lyon där Cenk har nu skrivit på ett avtal på 5 år.

Affären landar på 1,5 miljoner euro där Altay kan få ytterligare 1,5 miljoner euro utifrån Cenks prestationsbonusar. Utöver det kommer Altay att få 10% vid en vidareförsäljning.

Cenk Özkacar har kommit fram genom Bucaspors, Altinordus och Altays akademier. Säsongen 2018-19 spelade han för Karacabey Belediyespor i TFF 3. Lig (turkiska fjärde divisionen). Senaste säsongen spelade han för Altay i TFF 1. Lig som är andraligan i Turkiet.

Izmirfödde Cenk gjorde 12 matcher i TFF 1. Lig för Altay samt fem cupmatcher och även 21 matcher i TFF 3. Ligs ligaspel. Cenk som även kan spela vänsterback har gjort 2 landskamper för Turkiets U21-landslag.