Officiellt: Eddie Newton fortsätter som huvudtränare för Trabzonspor

Trabzonspor har meddelat att Eddie Newton tar över ansvaret som huvudtränare permanent.

Klubben gick ut på sin officiella hemsida med följande meddelandet:

“Vår styrelse har beslutat att Eddie Newton kommer att vara lagets huvudtränare under den nya säsongen. Vi önskar Newton lycka till.”

Eddie Newton har varit assisterande tränare under både Ünal Karaman som lämnade vid vinteruppehållet och var även assisterande tränare under Hüseyin Cimsir som valde att avgå efter att klubben inte lyckats vinna ligan.

Den engelske tränaren ledde laget under två ligamatcher samt under finalen i turkiska cupen mot Alanyaspor som laget vann. 48-årige Eddie Newton har tidigare varit assisterande tränare åt tränare som Frank Lampard, Guus Hiddink, Andre Villas Boas och Roberto Di Matteo i Chelsea. Han har även varit assisterande tränare tidigare i West Bromwhich Albion och MK Dons.

Det har tidigare ryktats att Abdüllah Avci skulle ta över jobbet och det har även rapporterats att valet stod mellan Avci och Newton där nu valet föll på Newton.