OFFICIELLT: Enes Ünal lämnar Villarreal – klar för Getafe

Enes Ünal lämnar Villarreal men fortsätter karriären i Spanien. Ny klubb är Getafe.

Madrid-klubben Getafe har varit intresserade av att värva Enes under sommaren och på onsdagskvällen blev övergången ett faktum. Getafe betalar 9 miljoner Euro i övergångssumma för Enes som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger fram till sommaren 2025.

Villarreal värvades Enes från Manchester City under sommaren 2017 för 14 miljoner Euro. I oktober samma månad blev han utlånad till Levante för att sedan återvända till Villarreal i januari 2018 och de två senaste säsongerna har han varit utlånad till Real Valladolid. Där gjorde han 12 mål och 5 assist på 68 matcher i La Liga. Totalt har Enes gjort 18 mål på 98 matcher i spanska ligan för tre olika klubbar.

Trots sin unga ålder, 23 har Enes spelat för en hel del klubbar under karriären. Han debuterade i Bursaspors A-lag som 16-åring och blev då tidernas yngsta målskytt i Süper Lig när han gjorde mål mot Galatasaray. Se målet på länktipset. Efter två säsonger i Bursaspors A-lag blev han såld till Manchester City (sommaren 2015) som omgående lånade ut honom till Genk i belgiska ligan första halvan av säsongen 2015/16. Efter ett halvår där blev han utlånad till NAC Breda i holländska andraligan andra halvan av säsongen 2015/16. Säsongen därpå (2016/17) blev han utlånad till Twente i holländska förstaligan där han gjorde 18 mål på 32 matcher, hans bästa statistik målmässigt under karriären. Därefter blev det en permanent övergång till Spanien där han har alltså representerat tre olika klubbar.

23 år och spel i sju klubbar i tre olika länder. Manchester City är den åttonde klubben han har tillhört men där fick han ingen speltid.