Officiellt: Gökhan Inler och Istanbul Basaksehir går skilda vägar

Det blir ingen fortsättning för Gökhan Inler i Istanbul Basaksehir.

Parterna förlänger inte kontraktet som gick ut efter säsongen då Basaksehir blev turkiska ligamästare. Gökhan Inler är nu free transfer och kan skriva på gratis för valfri klubb, något som inte har hänt tidigare som spelaren påpekade tidigare i sommar. 

Den 36-årige innermittfältaren tackades av klubben under onsdagen för hans insatser i klubben och hyllade Gökhan som en förebild, professionella karaktär och insatser i klubben.

Gökhan Inler anslöt till Basaksehir 2017 från Besiktas där han spelade en säsong, 2016/17 och kom från de dåvarande engelska ligamästarna Leicester City.

Inler har ett förflutet och spelade stora delar av sin karriär i italienska Serie A i klubbarna Napoli samt Udinese. Karriären började i Schweiz för Inler där han började i FC Aaarau innan det blev i FC Zurich på professionell nivå.