OFFICIELLT: Kaan Ayhan klar för Sassuolo

Turkiska landslagsspelaren Kaan Ayhan lämnar Tyskland för spel i Italien.

Kaan bekräftade själv i början av augusti att han hade kommit överens med en italiensk klubb som uppgavs vara Sassuolo. Läs mer på länktipset.

Under söndagen blev övergången ett faktum när Sassuolo gick ut med det. Kaan lämnar därmed Fortuna Düsseldorf som åkte ur Bundesliga förra säsongen efter fyra säsonger där han spelade 121 matcher och 8 mål. Han har tidigare under sin karriär även spelat för Schalke 04 och Eintracht Frankfurt.

Enligt NTV Spor är övergångssumman på 2,5 miljoner Euro vilket var utköpsklausulen. Det är i dagsläget oklart hur långt kontraktet med Sassuolo där. I Sassuolo blir han lagkamrat med landsmannen Mert Müldür.

Kaan har varit bofast i det turkiska landslaget de senaste åren och var en av de viktigaste spelarna under kvalet till EM när Turkiet säkrade avancemang till mästerskapet. Han gjorde bl.a. det viktiga 1-1 målet i bortamatchen mot Frankrike.