Officiellt: Omar Elabdellaoui har presenterats av Galatasaray

Galatasaray har presenterat sitt senaste nyförvärv. Omar Elabdellaoui har skrivit på för tre år och kommer närmast från grekiska Olympiakos där han även var kapten.

Född 1991 i Norges huvudstad Oslo, så flyttade högerbacken till Manchester City som ungdomsproffs 2008. Han representerade klubbens U18 och U21 innan han lämnade för Strömgodset, Feyenoord och Braunschweig som blev nästa klubbadresser. 2014 skrev spelaren på för Olmpiakos och säsongen 2016/17 var han utlånad en säsong till Hull City.

Omar Elabdellaoui har marockanska rötter och representerar Norges landslag där han hittills har spelat 44 landskamper. Högerbacken har blivit grekisk ligamästare fyra gånger och vunnit grekiska cupen en gång.

Spelaren genomgick läkarundersökningen under måndagen och skrev därefter på kontraktet med Galatasaray. Spelaren ansluter på free transfer då kontraktet med Olympiakos löpte ut efter förra säsongen.