Returmöte i Europa League: FC Köpenhamn – Istanbul Basaksehir

På onsdag är det dags för returmötet mellan FC Köpenhamn och Istanbul Basaksehir i Europa Leagues åttondelsfinaler.

Det är fördel Basaksehir som vann första mötet med 1-0 i Istanbul efter att Edin Visca gjort hemmalagets mål i den 88:e minuten. Således räcker det för gästerna med ett oavgjort resultat eller en uddamålsförlust förutom 1-0 (som innebär förlängning).

Den danska ligan har haft gradvis publik efter pandemin i sina matcher men i UEFA-turneringar kommer samtliga matcher att spelas utan publik. Matchen har avspark 20.55 svensk tid. Vid avancemang imorgon för Basaksehir så kommer det bli första gången i klubbens historia som klubben når kvartsfinaler i turneringen och ute i Europa. Basaksehir som blev turkiska ligamästare, är det enda turkiska laget kvar i de europeiska turneringarna 2019/20.

Vinnaren i mötet ställs med all förmodan mot Manchester United som har 5-0 övertag på LASK.

FC Köpenhamn slutade tvåa i den danska ligan där FC Midtjylland blev danska mästare. I laget saknas Santos för hemmalaget, den uruguayanske spelaren åkte på ett gult kort i första mötet och är därmed avstängd i returen. En av lagets större namn denna säsongen, Dame N’Doye, har lämnat klubben då kontraktet har löpt ut.

FCK kom tvåa i sin EL-grupp där de ställdes mot Malmö FF, Lugano och Dinamo Kiev. I sextondelsfinalerna besegrade danskarna skotska laget Celtic där de spelade oavgjort i första mötet och vann det andra mötet.

Basaksehir vann sin grupp i Europa League före Borussia Mönchengladbach, AS Roma och Wolfsberger. I sextondelsfinalerna besegrades Sporting CP över två matcher som krävde förlängning.

Matchen sänds på Eurosport 1 /HD i svensk tv och i Turkiet sänds den på beIN Sports 1 / HD.

LÄS OCKSÅ:

Gael Clichy inför FCK-matchen och om Manchester United

Ståle Solbakken: “Istanbul Basaksehir är favoriter”

Gökhan Inler: “Första gången i karriären som jag blir free transfer”

Solskjaer hyllar Istanbul Başakşehir

Europa League: Istanbul Basaksehir kan ställas mot Manchester United

Fördel Istanbul Basaksehir mot FC Köpenhamn