Riza Calimbay: “Vi kommer göra flera värvningar”

Sivasspors huvudtränare Riza Calimbay berättar att klubben kommer att värva spelare på högre nivå under transferfönstret.

Riza som också poängterar att klubben kommer att tävla ute i Europa (Europa League) säger att spelare är på ingång. Den senaste tiden har flera spelare lämnat klubben och framförallt duon Mert Hakan Yandas och Emre Kilinc som gjorde mycket poäng för laget men även försvararen Fatih Aksoy som har återvänt till Besiktas efter att låneavtalet har gått ut.

– Vi önskar dem (Mert, Emre och Fatih) lycka till. Framförallt Mert Hakan Yandas har haft en otrolig utveckling. Det behövs inte säga något om Emre Kilinc. Han är en mycket speciell spelare som kommer lyckas vart han än går. Det är jag som gjorde Fatih Aksoy till mittback. Jag tog honom från högerbackspositionen till att spela mittback och han spelade fantastiskt. Han spelade 23 matcher innan han skadade sig. Alla tre var mycket framgångsrika. Jag hoppas att de blir ännu mer framgångsrika i sina framtida klubbar.

Sivasspor siktar nu in sig på att värva spelare på högre nivå: 

– Vi har börjat vårt arbete för transferfönstret. Vi har en budget att förhålla oss till och vi kommer agera utifrån den. Den inte lika stor som “de fyra stora” klubbarnas. Därför är vi tvungna att köpa spelare anpassade efter vår budget. Vi har köpt anfallaren Felix från Polen. Han kommer imorgon. Därefter kommer vi göra fler transfers. Vi kommer värva spelare som kommer göra att vi inte saknar de som har lämnat laget nu. Däremot ska ingen förvänta sig jättestora transfers. Vi är direkt kvalificerade för Europa Leagues gruppspel och där kommer det bli svåra matcher och starka motståndare. Därför behöver vi värva spelare som är på högre nivåer. Vi jobbar på detta med ledningen. Vi har en bra grund i laget, vi kommer värva 5-6 spelare och sedan titta framåt.

Riza Calimbay förnekar att klubben kommer värva Robinho trots att de har verkligen försökt att värva tillbaka brassen: 

– Pengarna som han tjänar där (Istanbul Basaksehir) jämfört med vad han hade i Sivas är helt annorlunda. Vi kommer att värva 5-6 spelare som ingen vet om.

Utöver det så bekräftade Riza Calimbay att Kone och Ali Sasal stannar i klubben och att laget ämnar att hålla sig kvar i toppen av Süper Lig och ta sig vidare ur gruppen i Europa League.