Säsongens spelare i Polen på väg till Sivasspor

Succélaget från förra säsongen i Süper Lig, Sivasspor är på väg att göra klart med sin första värvning till nästa säsong.

Enligt beIN Sports har klubben kommit överens med den 28-årige spanjoren Jorge Félix, en offensiv spelare som har spelat för polska Piast Gliwice de två senaste säsongerna där han vann ligaguld säsongen 2018/19 och förra säsongen blev vald till ligans bästa spelare efter att ha gjort 16 mål på 33 ligamatcher när Piast Gliwice slutade tvåa i tabellen efter Legia Warszawa.

Felix spelade fem matcher i Europa-spelet förra säsongen med Piast Gliwice, två matcher i Champions League-kvalet och två matcher i Europa League-kvalet. Det blev inga mål i Champions League-kvalet men tre mål i Europa League-kvalet.

I och med att Trabzonspor är avstängda från spel i Europa (se länktipset) under en säsong är Sivasspor klara för Europa Leagues gruppspel nästa säsong efter att ha kommit på tredjeplats i ligan. I vanliga fall hade klubben fått kvala till gruppspelet.

Trots succén har Sivasspor blivit av med tre av sina bästa spelare från förra säsongen, mittfältarna Fatih Aksoy (som återvänt till Besiktas efter lån) samt Emre Kilinc och Mert Hakan Yandas som hade utgående kontrakt. Läs mer på länktipset nedan.

Officiellt: Mert Hakan och Emre Kilinc lämnar Sivasspor