Selcuk Inan lägger skorna på hyllan

Efter matchen mot Göztepe meddelade Selcuk Inan att han lägger skorna på hyllan.

Den turkiske innermittfältaren satt på bänken hela matchen men höll i en presskonferens efteråt och berättade att beslutet hade växt upp under de senaste månaderna och att när han tittar tillbaka på fotbollskarriären så är det med stolthet. Selcuk Inan påpekade också att de har varit framgångsrik period i Galatasaray, som var hans favoritklubb sedan barnsben och att han nu är öppen för att fortsätta jobba inom klubben. Spelaren tackade alla inom klubben och supportrarna för de nio år som han har spenderat som spelare i klubben.

Tränare Fatih Terim bekräftade att Selcuks roll nu skulle vara att ingå i Fatih Terims tränarstab framöver.

35-årige Selcuk Inan kom till Galatasaray från Trabzonspor sommaren 2011 och har under större delen av sin tid i Galatasaray varit given och nyckelspelare i laget och även lagkapten. Selcuk som är född i Hatay, började sin professionella karriär i Dardanelspor efter att ha flyttats upp från akademi. Därefter blev det Manisaspor innan flytten till Trabzonspor.

Selcuk Inan representerade Turkiets herrlandslag hela 61 gånger och nätade åtta gånger. Ett mål som väger tyngre än de andra är det vitala och vackra frisparksmålet i den 89:e minuten mot Island i EM-kvalet för EM 2016. Turkiet vann 1-0 och kvalificerade sig för EM 2016 genom segern som kvalets bästa trea. Målet blev även utsett till årets mål i en omröstning av UEFA för 2016.

Som ung spelade Inan även hela 34 matcher för Turkiets U19-landslag och har för övrigt spelat i samtliga U-landslag från ålder 16 till 21.

Selcuk Inan vann turkiska cupen (2009/2010) och supercupen (2010) en gång vardera med Trabzonspor

Han blev turkisk ligamästare fem gånger med Galatasaray och vann cupen fyra gånger samt supercupen fem gånger i Istanbulklubben.

2011-2012 gjorde han flest assist i Süper Lig med 16 framspelningar. Samma säsong blev han utsedd till liganst bäste mittfältare och ligans bäste spelare av UEFA.

Hittills den här säsongen har Selcuk Inan spelat 13 matcher och har totalt lirat över 330 matcher för Galatasaray.