Senol Günes bekräftar stortalangerna till landslaget!

Senol Günes har i en intervju bekräftat två speciella namn till landslagstruppen.

I en intervju med Anadolu Ajansi så har Senol Günes gett två namn som är inbjudna till landslagets matcher för UEFA Nations League. Det rör sig om de två stora talangerna Mert Müldür och Orkun Kökcü. Båda två har haft en stark och imponerande säsong ifjol i sina respektive klubblag.

Mert tillhör Sassulo i Serie A medan Orkun Kökcu spelar för Feyenoord och intresserade flera storklubbar i början av sommaren men valde att förlänga kontraktet med Feyenoord.

Medan Mert Müldür har representerat Turkiet tidigare så väntar Orkun Kökcü fortfarande på sin chans att få göra debut som har dröjt på grund av skador där han har varit tvungen att tacka nej. Mert är född i Österrike och Orkun i Holland vilket gör att de kan välja mellan två landslag. Båda spelarna har haft påtryckningar från österrikiska respektive holländska förbundet, inte minst Mert Müldür som har fått stora problem med påtryckningar med tjänstgöring i militären enligt rapporter, läs mer här.

Mert som har gjort en landskamp för Turkiet, spelade en vänskapsmatch och inte tävlingsmatch – vilket gör honom fortfarande tillgänglig för Österrike. Men ytterbacken har uttryckt sin önskan om att han enbart vill representera Turkiet tidigare och har nu blivit kallad till det turkiska landslaget:

– Jag kan ge dig två namn. Jag har kallat på Mert Müldür och kommer även kalla på Orkun Kökcü (till landslagsmatcherna), sade Senol Günes.

Även Mert Cetin och Ertugrul Ersoy är aktuella för landslagsuttagning enligt Senol Günes som sade att fokus är nu på att kvala sig till VM 2022:

– Vårt mål är att spela VM 2022. Det är mitt enda mål. Landslagets framgångar är mycket viktigt för turkisk fotboll. Jag kommer se till att sköta mitt jobb.

2002 tog Senol Günes VM-brons med Turkiet i Japan-Sydkorea. Turkiet besegrade Sydkorea i bronsmatchen med 3-2.