Skyttekung kan återvända till Süper Lig

En f.d. skytteligavinnare i Süper Lig kan återvända till Turkiet.

Enligt rapporter är nykomlingen B.B. Erzurumspor som är tillbaka i högsta ligan efter ett år i förhandlingar med Fernandao som vann skytteligan i Süper Lig säsongen 2014/15 efter att ha gjort 22 mål på 32 matcher för Bursaspor. Säsongen innan gjorde han 10 mål på 16 matcher och efter totalt 32 mål på 48 matcher i ligaspelet värvades han till Fenerbahce inför säsongen 2015/16 för 3,5 miljoner Euro från sin brasilianska klubb Athletico Paranaense dit han återvände efter 1,5 år lån i Bursa.

Det blev tre säsonger i Fenerbahce. Första säsongen gjorde han 13 mål på 32 ligamatcher och under de efterföljande säsongerna gjorde han 13 mål på 31 ligamatcher. I turkiska cupen gick det desto bättre och det blev 17 mål på 22 matcher. Totalt blev det 50 mål på 104 tävlingsmatcher i Fenerbahce-tröjan.

Efter tiden i Fenerbahce har han spelat en säsong i saudiska Al-Wahda och förra året återvände han till hemlandet för att skriva på för Bahia.

B.B. Erzurumspor ska träffa Fernandao i Istanbul under de kommande för att diskutera en övergång.