Ståle Solbakken: “Istanbul Basaksehir är favoriter”

FC Köpenhamn tar emot Istanbul Basksehir i returmötet i åttondelsfinalerna av Europa League.

De turkiska mästarna vann första mötet med 1-0 och  nu väntar returmötet där vinner ställs mot antingen Manchester United eller Lask (United har 5-0 från första mötet och är troliga motståndare).

– Första matchen slutade 1-0 och ger fördel till Basaksehir som är matchens favoriter men allting kan hända under en match, sade FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken under presskonferensen inför returmötet som också tillade att laget måste göra en mycket bra match för att få ett bra resultat.

Solbakken har följt Basaksehirs matcher och sade efter första mötet att matchen aldrig borde ha spelats i första hand – något han påmindes om under presskonferensen. Solbakken tillade att Danmark har kontroll på coronaviruset sedan en tid tillbaka och att ett rättvist beslut hade varit att det skulle få vara publik på matchen som ska spelas i Köpenhamn.

Köpenhamns lagkapten Zeca är också hoppfull men vet att det kommer bli en svår match och lyfter fram spelare som Edin Visca, Demba Ba i Basaksehir:

– Det kommer att bli en svår match. Det är ett  bra lag med bra spelare och ligasegern är ett bevis på det. Jag tror inte det kommer bli en lugn match men om vi lyckas göra första målet så kommer det bli en hel del försvarande. i matchen. Därför vill vi göra första målet i matchen.