Tio spelare lämnar Alanyaspor

Flera tongivande spelare lämnar Alanyaspor.

Alanyaspor stod för en historisk insats den gångna säsongen i Süper Lig. Det blev en femteplats i ligan, klubbens bästa placering i högstaligan någonsin och laget spelade också final i turkiska cupen vilket var första gången i klubbens historia. Klubben lyckades dock inte vinna sin första titel någonsin då det blev förlust i finalen mot Trabzonspor. Nästa säsong blir det spel i Europa för första gången i klubbens historia.

Då får man klara sig utan flera av tongivande spelarna från de senaste åren. I dagarna meddelade Alanyaspor att klubben går skilda vägar med tio spelare efter att spelarnas kontrakt gått ut. Klubben tackar spelarna för sin tid i klubben och önskar de lycka till i framtiden.

Spelarna det handlar om är målvakterna Cenk Gönen och Eray Birnican, vänsterbackarna Fabrice N’Sakala och Kaan Kanak, mittbackarna Welinton och Lokman Gör, högerbacken Baiano, yttermittfältarna Junior Fernandes och Djalma samt anfallaren Yacine Bammou.

Av dessa spelarna har N’Sakala, Welinton, Fernanades och Djalma haft betydande roller i klubbens framgångar de senaste åren. Både N’Sakala och Welinton har skrivit på för Besiktas medan Fernandes och Djalma är fortfarande klubblösa men spelarna har intresse från andra klubbar i Turkiet. Djalma har tidigare spelat för bl.a. Kasimpasa, Konyaspor och Genclerbirligi.

Av övriga spelarna har Cenk Gönen skrivit på för Denizlispor, Lokman Gör för Altay och Bammou återvänt till franska Caen efter lån. Eray Birnican, Kaan Kanak och Baiano letar fortfarande efter nya klubbar att spela för.

Snittåldern på spelarna som lämnar är 30,1 år.

***

Officiellt: Alanyaspor värvar tre nya spelare