Trabzonspor bekräftar: Stort intresse för Sörloth från tysk storklubb

Trabzonspors klubbpresident Ahmet Agaoglu, har i en intervju bekräftat att en tysk storklubb är intresserade av Alexander Sörloth.

Klubbpresidenten poängterade att det finns bara bud på två spelare i laget i dagsläget, dessa är Ugurcan Cakir och Alexander Sörloth:

– Vi har bara fått seriösa bud på Ugurcan Cakir och Alexander Sörloth. När det gäller Sörloth så är det Leipzig som är mest intresserade. Sörloth är just nu en spelare som drar intresse från hela Europa. Vi har fått in flera bud men det är bud som har varit under vår förväntan och vi har ingen intention att acceptera bud som är under våra krav. Vi har en budget som vi behöver arbeta efter utifrån fotbollförbundets framtagna limits samt UEFA:s Financial Fair Play-regler, sade Agaoglu till Anadolu Ajansi.

Vilka klubbar som har lagt bud på Ugurcan Cakir och vilka andra klubbar utöver Leipzig som har visat intresse för Alexander Sörloth framkom inte i intervjun.

Italienska Rai rapporterar samtidigt att Inter är överens med Crystal Palace gällande Sörloth.

Norske Alexander Sörloth är på lån framtill nästa sommar och där finns en klausul i kontraktet som gör att Trabzonspor behöver köpa spelaren efter perioden. Däremot kan Trabzonspor få en del av summan om Crystal Palace väljer att sälja spelaren innan låneavtalet löper ut.