Tre engelska klubbar följer Zeki Celik

Tre klubbar från Premier League uppges vara intresserade av Turkiets landslagsback Mehmet Zeki Celik som tillhör Lille.

23-årige högerbacken Zeki Celik drog till sig stora rubriker under sommaren 2018 när han gick från Istanbulspor i TFF 1. Lig (andraligan) till Lille utan att ha spelat en enda minut i turkiska högstaligan, Süper Lig. Övergången innebar också att han gick från fjärdeligan (TFF 3. Lig) i turkiska seriesystemet till Ligue 1 på två år. Läs mer om det på länktipset.

I Lille har han varit ordinarie i två säsonger. Första säsongen gjorde han 1 mål och 5 assist på 34 ligamatcher vilket han följde upp med 3 assist på 23 ligamatcher förra säsongen då han även spelade 6 gruppspelsmatcher i Champions League, alla från start.

Zeki Celik har utvecklats under tiden i Frankrike och har tidigare dragit till sig intresse från klubbar runt om i Europa (läs mer på länktipset nedan). Hans kontrakt med Lille går ut i juni 2023.

Enligt de nya uppgifterna så är det Everton, Leicester City och Tottenham från Premier League som har visat intresse för honom varav Tottenham uppges vara den klubben som har visat mest intresse.

Mehmet Zeki Celik värderas till 15 miljoner Euro av Transfermarkt men Lille uppges vilja ha det dubbla. Den franska klubben betalade Istanbulspor runt 1,5 miljoner Euro i övergångssumma för två år sedan och Istanbulspor har troligen även en vidareförsäljningsklausul i en eventuell framtida övergång från Lille.

Zeki Celik: “Kommer överväga mina alternativ”