Turkiska klubbarna i Europa säsongen 2020/21

Följande turkiska klubbar kommer att delta i Europa-spelet säsongen 2020/21.

Det blev klart för några dagar sedan när Idrottens skiljedomstol avslog Trabzonspors överklagan mot att klubben blivit avstängda en säsong från spel i Europa. Trabzonspor kom tvåa i ligan förra säsongen och hade därmed kvalificerat sig till Champions League-kvalet. Deras plats går nu till laget som kom trea i ligan. Trabzonspor blev också cupmästare förra säsongen vilket i vanliga fall ger en direktplats till Europa Leagues gruppspel men eftersom klubben redan hade säkrat en plats till Champions League-kvalet via ligan går platsen det laget som kom fyra i ligan.

Nu kommer Trabzonspor inte att delta i Europa-spelet vilket innebär att följande klubbar kommer att representera Turkiets färger i Europa nästa säsong.

Champions League

Istanbul Basaksehir
– Är direktkvalificerade till gruppspelet som startar 20:e oktober. Lottningen är 1:a oktober.

Besiktas
– Går in i andra kvalomgången där laget är seedade i “liga-kvalet”. Spelas 25:e eller 26:e augusti. Lottningen är 10:e augusti.

Notis: Nytt för i år är att pga coronapandemin kommer samtliga kvalomgångar förutom playoffomgången att avgöras i en match där lottningen kommer att avgöra vilket lag som får hemmaplan.

Europa League

Sivasspor
– Är direktkvalificerade till gruppspelet som startar 22:a oktober. Lottningen är 2:a oktober.

Alanyaspor
– Går in i tredje kvalomgången där laget med stor sannolikhet kommer att bli oseedade. Spelas 24:e september. Lottningen är 1:a september.

Galatasaray
– Går in i andra kvalomgången där laget är seedade. Spelas 17:e september. Lottningen är 31:a augusti.

Notis: Nytt för i år är att pga coronapandemin kommer samtliga samtliga kvalomgångar inklusive playoffomgången att avgöras i en match där lottningen kommer att avgöra vilket lag som får hemmaplan.