U21-landslaget möter Andorra i EM-kvalet: Truppen

Det turkiska U21-landslaget möter Andorra i EM-kvalet. Här är truppen som tagits ut.

Turkiet spelar i grupp 3 i kvalet till U21-EM 2021 som spelas i Ungern och Slovenien. Pga coronapandemin spelas gruppspelet i mars och slutspelet i maj/juni. Gruppvinnarna och de fem bästa grupptvåorna tar sig till mästerskapet.

Turkiet kan dock glömma spel i EM 2021 efter en usel kvalspel så här långt där man ligger sist i tabellen bakom länder som Kosovo, Albanien och Andorra. Turkiet inledde med en seger och en oavgjord efter två matcher men därefter har det blivit fyra raka förluster, bl.a. i senaste matchen mot Andorra på bortaplan som Turkiet möter på hemmaplan fredagen den 4:e september.

Matchen spelas på Necmi Kadioglu stadion i Istanbul som till vardags är hemmaplan för Istanbulspor.

Tabellen i grupp 3

  1. England, 12 poäng
  2. Österrike, 12 poäng
  3. Kosovo, 6 poäng
  4. Albanien, 5 poäng
  5. Andorra, 4 poäng
  6. Turkiet, 4 poäng

Förbundskaptenen Tolunay Kafkas har tagit ut följande trupp till matchen mot Andorra:

Målvakter: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Muhammet Taha Tepe (Trabzonspor), Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)

Försvarare: Erdoğan Kaya, Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş), Bünyamin Balcı (Fraport TAV Antalyaspor), Hüseyin Türkmen, Atakan Gündüz (Trabzonspor), Onur Taha Takır, Ravil Tagir (Altınordu), Cemali Sertel (Medipol Başakşehir)

Mittfältare: Erkan Süer (Galatasaray), Ali Kaan Güneren (Akhisarspor), Taha Tunç (Trabzonspor), Kerem Atakan Kesgin (Demir Grup Sivasspor), Berat Ayberk Özdemir (Gençlerbirliği), Berkay Özcan (Medipol Başakşehir), Doğukan Sinik (Fraport TAV Antalyaspor), Ömer Faruk Beyaz (Fenerbahçe), Berkan İsmail Kutlu (Aytemiz Alanyaspor), Oğulcan Ülgün (Altınordu)

Anfallare: Güven Yalçın (Beşiktaş), Halil İbrahim Dervişoğlu (Brentford), Metehan Güçlü (Valenciennes), Rahmi Anıl Başaran (Trabzonspor), İlker Karakaş (Gençlerbirliği)