Ahmet Agaoglu uttalar sig om Sörloth

Trabzonspors president Ahmet Agaoglu har gett nya uttalanden gällande Alexander Sörloth.

Både Tottenham och RB Leipzig har tidigare bekräftat sina intressen för anfallaren som har vägrat att återvända till Trabzonspor. Nu bekräftar Agaoglu att spelaren vill till RB Leipzig och vad som egentligen gäller i avtalet mellan Crystal Palace och Trabzonspor:

– Alexander Sörloth är på lån hos oss. Han är Crystal Palaces spelare. Om han spelar 50% av matcherna under sin andra säsong hos oss så aktiveras klausulen där vi behöver köpa honom för 6 miljoner euro. Det finns ingen situation där vi idag kan betala dem 6 miljoner euro och få spelaren direkt. Detta sker bara om han spelar hälften av matcherna säsongen 2020/21.

Agaoglu bekräftar även att en tredje klubb är intresserade:

– Förutom Leipzig så finns det två klubbar till som är intresserade av Sörloth. Spelaren vill gå till Lepizig. Vi har verkligen insisterat på detta men spelaren vill verkligen gå. Det finns fyra sidor i det här. Det är lite jobbig situation.  Det finns en klausul som frigör spelaren för 9 miljoner euro i avtalet. Först måste Trabzonspor och Crystal Palace komma överens. De villkoren som finns är trots allt bundna till ekonomisk avkastning. Det är vår efterfrågan som klubb. Crystal Palace har samma perspektiv. Det hela har låst sig för de ekonomiska detaljerna. Om det kommer lösa sig eller inte kommer vi att få se inom de närmsta 48 timmarna. Om det inte löser sig under dessa timmar så får vi se på de andra alternativen. Spelaren är just nu på lån hos oss.