Besiktas tappade poäng mot Antalyaspor

Besiktas var på väg mot andra raka ligasegern men tappade poäng i slutminuterna.

Inför matchen rapporterades det att flera spelare i Antalyaspor hade testats positivt för corona och skulle därmed missa matchen. Antalyaspor gick ut med ett officiellt meddelande om att det bara gällde en spelare och en ledare och att båda hade blivit isolerade. I Besiktas missade tränaren Sergen Yalcin matchen pga corona.

Nazim Sangare saknades i Antalyaspor. Sangare har ryktats vara på väg till Besiktas den senaste tiden men blev klar för Fenerbahce istället under lördagskvällen.

I hemmalaget var Dorukhan Toköz som var långtidsskadad tillbaka i startelvan efter trehundra dagar och hos gästerna gjorde Nuri Sahin sin första match från start.

Cyle Larin gav Besiktas ledningen i 33:e minuten vilket stod sig till halvtidsvilan. Besiktas såg ut att gå mot sin andra raka ligaseger men inhopparen, den 18-årige anfallaren Gökdeniz Bayrakdar gjorde mål i sin Süper Lig-debut fem minuter från slutet och såg till att Antalyaspor fick med sig en poäng hem från Istanbul.

Antalyaspor värvade Gökdeniz Bayrakdar inför säsongen från Kocaelispor. Trots sin unga ålder har Gökdeniz varit ordinarie i Kocaelispors A-lag de tre senaste säsongerna. Förra säsongen gjorde han 12 mål på 27 matcher när klubben tog sig upp till TFF 2. Lig (tredjeligan) och har de tre senaste säsongerna gjort 20 mål på 80 matcher i TFF 3. Lig (fjärdeligan).

Båda klubbarna har fyra poäng efter två omgångar i Süper Lig.