Cengiz Ünder är återigen aktuell för Premier League

Cengiz Ünders flytt till Napoli har ännu inte blivit av och nu uppges spelaren återigen vara aktuell för engelska Premier League.

Allt från italienska medier till Göksel Gümüsdag som är president för Istanbul Basaksehir (Cengiz förra klubb) har rapporterat samt bekräftat att Cengiz har varit enbart smådetaljer ifrån att skriva på för Napoli – något som ännu inte har blivit officiellt.

Affären har enligt flera medier hela tiden hängt på en bytesaffär där Cengiz lämnar för Napoli och anfallaren Arkadiusz Milik går åt motsatt håll samtidigt som Roma lyckas sälja Edin Dzeko. Cengiz Ünder är sedan tidigare överens med Napli om det personliga avtalet och Genaro Gattuso vill ha in spelaren. Däremot tycker inte ledningen i Napoli att Romas bud med bytesförslag har varit tillräcklig och vill även ha en summa pengar. Napoli vill ha minst 50 miljoner euro för Milik och värderar Cengiz till max 30 miljoner euro.

Samtidigt har Edin Dzeko inte hittat någon ny klubb och uppges vara osäker på om han vill lämna eller inte.

I och med att affären har dragit ut på tiden har även andra klubbar gett sig in i jakten. Enligt Calciomercato så har  Premier League-klubben Everton samt Bundesliga-klubbarna Eintracht Frankfurt och Borussia Dortmund följt situationen sedan slutet av juli.

Under söndagen rapporterade engelska The Sun med hänvisning till Inside Futbol att Newcastle United vill låna yttermittfältaren samtidigt som Leicester City också är intresserade av Cengiz och överväger att erbjuda det Roma kräver för spelaren. Roma är dock inte intresserade av ett lån och vill istället sälja Cengiz för 23 miljoner pund. Även Hertha Berlin från Bundesliga uppges följa Cengiz Ünders situation just nu.

The Sun har i sin senaste artikel även länkat till en nyhet från tidigare i somras med hänvisning till italiensk media att Cengiz Ünder även är ett alternativ och finns på radarn för Arsenal och Manchester United. Den senare klubben uppgavs överväga Cengiz som ett billigare alternativ om de inte skulle lyckas få igenom en deal med Jadon Sancho i  Borussia Dortmund.