“Det här året kommer ni få se en annan Emre Mor”

Emre Mor har fått en ny start på fotbollslivet i Celta Vigo och det snackas mycket om den tekniske yttern igen.

Spelaren blev tillsagd att hitta en ny klubb i början av sommaren och träffade Fatih Terim i Istanbul för en möjlig comeback i Galasaray. Emre var under förra hösten utlånad till Galatasaray och under våren till Olympiakos. Det blev ingen fortsättning i någon av klubbarna.

Emre som är född i Danmark, köptes av Celta Vigo sommaren 2017 för 13 miljoner euro från Borussia Dortmund. Tyska storklubben i sin tur hade värvet 23-årige yttern från Nordsjaelland för närmare 10 miljoner euro efter att denne slagit igenom och visat sin potential både i klubb och det turkiska landslaget. Spelaren debuterade i det turkiska herrlandslaget som 18-åring för fyra år sedan under Fatih Terim men har inte spelat en landskamp sedan 9 oktober 2017 (oavgjort resultat mot Finland i VM-kvalet där Emre noterades för en assist).

Den här sommaren var Celta inställda på att Emre skulle lämna. Istället blev Emre kvar och ville bevisa att han ska ha en plats i truppen och blev inbjuden till lagets försäsong i efterhand. Emre imponerade och var en av försäsongens bästa spelare för klubben. Det blev två mål under försäsongen för högeryttern som nu har återtagit en plats i startelvan och startat samtliga tre inledande ligamatcherna för Celta Vigo.

Trots att det ännu inte blivit några mål eller assist så här långt så har Emre Mor imponerat på den spanska pressen med sina insatser, inte minst efter sin insats i matchen mot Eibar. Mot Eibar så hade Emre 5 av 6 lyckade dribblingar och vann 9 av 14 en-mot-en dueller. Efter matchen gav spelaren uttalanden till spansk media:

– Tidigare har jag inte haft bra dagar i Celtas tröja. Att återvända hit var mitt val. Eftersom jag kände att jag har något att bevisa till fansen och klubben. Jag är mer mogen nu. Genom att bryta ner pressen och fokusera på min träning och lägga ner mycket arbete så kommer jag visa alla vad jag är kapabel till, sade Emre Mor.

Emre mor fortsatte och sade att han känner sig i god form:

– Jag har haft en mycket bra försäsong. Jag hoppas att inte bara för mig själv men även för laget, att vi kommer ha en framgångsrik och bra säsong. Där finns mycket som väntar oss. Jag är redo att ge allt för klubben och fansen. Jag lovar ingen att jag kommer göra 20 mål men alla kan vara övertygade om att jag kommer ge 100% på planen. Självklart är det en härlig känsla att spela med en spelare som Iago Aspas. Däremot är jag beredd på att spela vartsomhelst där tränaren ber mig att spela. Den här säsongen kommer alla i La Liga få se en annan Emre Mor, avslutade den turkiske yttern.

I dagarna hyllade även Iago Aspas Emre Mor och jämförde 23-åringen med Lionel Messi i unga dagar.

De imponerande insatserna i början av La Liga-säsongen samt försäsongen har inte gått obemärkt förbi den spanska medin som har rapporterat att spelaren har “återigen höjt förväntningarna på honom och är som ett nyförvärv för Celta Vigo.”