“Emre Mor påminner mig om Lionel Messi i unga dagar”

Emre Mor hyllas stort av lagkamraten Iago Aspas.

Iago Aspas gjorde Celta Vigos enda mål när laget kryssade mot Real Valladolid i söndags. Den spanske anfallaren hyllar nu även sin lagkamrat och den turkiske yttermittfältaren Emre Mor:

Emre är en mycket annorlunda spelare. Han påminner hela tiden om Messi i sina unga dagar. Han är väldig het på planen. Han kan göra väldigt snabba rörelser med bollen. Emre måste ta vara på alla sina speciella egenskaper. Om han bara koncentrerar sig på fotbollen så kommer han hjälpa oss väldigt mycket, jag tvivlar inte en sekund på det, sade Aspas till den spanska radion Cadena Ser.

Celta Vigo köpte Emre Mor augusti 2017 för 13 miljoner euro från Borussia Dortmund och var i början av sommaren oönskad av klubben som tidigare hade lånat ut honom till både Galatasaray och Olympiakos. Den här säsongen har han varit given i startelvan för den spanska klubben.