Fyramålsskytt i andraligan

Skyttekungen Marco Paixao gjorde fyra av målen när Altay besegrade Eskisehirspor i den senaste omgången av andraligan.

Altay fick två mål bortdömda för offside i den första halvleken. Därefter gjordes målen på löpande band och Altay vann till slut med 6-0 efter att lagets skyttekung Paixao gjort fyra av målen, tre i första- och ett i andra halvlek. Altays övriga mål gjordes av Erhan Celenk och Leandro Kappel.

Paixao som nyligen fyllde 36 år har vunnit skytteligan i TFF 1. Lig två säsonger i rad. Första säsongen i Altay gjorde han 29 mål på 33 matcher och förra säsongen gjorde han 22 mål på 33 matcher. Paixao inledde den här säsongen mållös innan målfyrverkiet mot Eskisehirspor som tog honom upp i delad skytteligaledning med 4 mål på 3 matcher. Den portugisiske anfallaren som öste in mål i polska ligan innan flytten till Turkiet har nu gjort 56 mål på 72 tävlingsmatcher i Altays tröja, turkiska cupen inräknad.

Altay har inlett säsongen med 4 poäng efter tre omgångar och Eskisehirspor har en poäng.