Kayserispors president: “Vi är överens med Manuel Fernandes”

Tidigare Besiktas-mittfältaren Manuel Fernandes är på väg tillbaka till Turkiet.

Kayserispors president Berna Gözbasi, som för övrigt är den första kvinnliga presidenten inom turkisk fotboll, gjorde nyligen ett uttalande till TRT Spor där hon bekräftade att klubben har både träffat och kommit överens med Fernandes om ett tvåårskontrakt.

Enligt TRT Spor får Fernandes en årslön på 750 000 Euro.

Fernandes som har hunnit bli 34 år spelade för Besiktas mellan 2011-2014. Han vann turkiska cupen 2011 och gjorde 20 mål samt 41 assist på 112 tävlingsmatcher.

Efter tiden i Besiktas spelade han fem säsonger för Lokomotiv Moskva där han blev rysk ligamästare säsongen 2017/18 vilket var klubbens första ligatitel sedan 2004. Förra säsongen spelade han för Krasnodar där det blev 2 mål på 16 ligamatcher och 1 mål på 3 matcher i Europa-spelet.

***

Utöver Fernandes är Kayserispor även på väg att göra klart med 29-årige vänsterbacken Aziz Behich som slog igenom i Bursaspor för några år sedan. Efter succén i Bursa hamnade han i PSV Eindhoven där inte blev mycket speltid. Inför förra säsongen var han tillbaka i Turkiet och Istanbul Basaksehir men det blev bara speltid i 11 matcher där.