Kenan Karaman: “Jag vill fortsätta karriären i Turkiet”

Kenan Karaman hymlar inte om en flytt ifrån Fortuna Düsseldorf.

Düsseldorf åkte ur Bundesliga förra säsongen och Kenan har ett kontrakt som går ut nästa sommar och skickar en passning till klubbens ledning:

– Mitt kontrakt går under 2021. Jag kommer kunna lämna på free transfer efter säsongen, men vissa lag har redan visat intresse och kontaktat min agent. Jag kan inte säga att Düsseldorf har hjälpt mig såhär långt. För att vara ärligt så har de inte så logiska förväntningar på en övergång. Mina chanser för en övergång kan bli större om de sänker sina krav till en resonlig nivå eftersom jag tycker inte de är i linje med marknadens förhållanden. Allt jag kans äga är att mitt kontrakt går ut om nio månader och om tre månader kan jag träffa en annan klubb och skriva på ett avtal i förväg.

Kenan Karaman har kopplats ihop med både Fenerbahce och Galatasaray och bekräftar intresset från Turkiet samt att han skulle vilja spela i den turkiska ligan:

– Under min karriär har jag fått flera bud från Turkiet. Jag är väldigt glad över det intresset eftersom jag är mycket intresserad av den turkiska fotbollen. Jag blir påverkad av den härliga vänskapen, gemenskapen och värmen som finns varje gång jag kommer till landslaget. Därför ser jag det bara positivt att fortsätta karriären i Turkiet.