Klart: Miha Zajc lämnar Fenerbahce – återvänder till Serie A

Miha Zajc har gjort klart med en flytt tillbaka till Serie A.

Zajc värvades till Fenerbahce i januari 2019 men tiden i Turkiet blev inte lyckat för den slovenske landslagsmannen och när förra säsongen spelades klart i somras blev det klart rätt så tidigt att han inte ingick i klubbens framtidsplaner. Nu återvänder han till Serie A där han har gjort klart med ett lån över säsongen med Genoa.

Genoa har köpoption efter lånet och om klubben väljer att utnyttja det kommer Zajc att skriva på ett kontrakt till juni 2024. Fenerbahce värvade Zajc för 3,5 miljoner Euro men det är i skrivande stund oklart vad Genoas köpoption är.

I Fenerbahce spelade Zajc 27 tävlingsmatcher och gjorde 4 mål samt 1 assist. Han har tidigare spelat för Empoli i Serie A då han gjorde 4 mål och 3 assist på 25 matcher. Säsongen 2017/18 hjälpte han Empoli tillbaka till Serie A efter att ha gjort 8 mål och 14 assist på 41 matcher i Serie B.