Konyaspor körde över Besiktas med 4-1

Konyaspor körde över Besiktas i ligan när de tog emot Istanbullaget på hemmaplan.

Konyaspor var numret större och bättre än sina motståndare och både Levan Shengelia och Artem Kravets blev tvåmålsskyttar för Konyaspor.

Shengelia gjorde matchens första mål i den 28:e minuten. Målet kom på en hörna där ingen av Besiktas-spelarna var på plats för markering. Ljajic hade ett skott i mål men som avvinkades för korrekt offside vid tillställningen 1-0.  I Besiktas fanns Aboubakar med från start men lyckades inte sätta något mål för gästerna.

I andra halvlek gjorde Shengelia sitt andra mål i den 78:e minuten men innan dess gjorde inbytte Kravets 2-0. I den 84:e minuten fick hemmalaget straff som Kravets förvaltade och satte 4-0.

Gökhan Töre snyggade till siffrorna i den 92:a minuten och gjorde Besiktas enda mål i matchen. I efterhand var Sergen Yalcin (huvudtränare för Besiktas) besviken med insatsen och bad fansen om ursäkt för resultatet.

Konyaspor: Sehic, Skubic, Uğur Demirok, Abdülkerim Bardakcı, Guilherme, Jevtovic, Hadziahmetovic (min. 86 Musa Çağıran), Ömer Ali Şahiner (min. 86 Oğuz Kağan Güçtekin), Milosevic (Dk. 66 Miya), Shengelia (min. 86 Adil Demirbağ), Cikalleshi (min. 50 Kravets)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Vida, Welinton, N’Sakala, Dorukhan Toköz (min 79 Oğuzhan Özyakup), Mensah, Atakan Üner (min. 46 Aboubakar), Ljajic (min. 68 Larin), Boyd (min. 79 Hasic), Güven Yalçın (min. 61 Gökhan Töre)