Kval till Europa League: Neftci – Galatasaray

På torsdagen spelar Galatasaray kval till Europa Leagues gruppspel.

Det är andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel och Galatasaray ställs mot Neftci som är ett lag från Azerbajdzjan och vinnaren från matchen ställs mot vinnaren av Renova mot Hajduk Split i tredje kvalomgången.

Pga coronapandemin avgörs matcherna i en match och spelas inför tomma läktare.

Avspark är 18.00 (svensk tid) och matchen sänds på turkiska kanalen Spor Smart.

Galatasarays tränare Fatih Terim förväntas ställa upp med följande startelva: Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antayali, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Emre Kilinc, Ryan Babel, Mbaye Diagne

***

Galatasaray inledde säsongen på ett bra sätt när Gaziantep FK besegrades i ligapremiären med 3-1 på hemmaplan efter att Falcao gjort två mål och en assist.

Neftci har inlett ligaspelet med en seger och en förlust. I Europa Leagues första kvalomgång slog laget ut Shkupi från Makedonien med 2-1.

***

Galatasaray har anmält följande trupp till Europa Leagues andra kvalomgång: Okan Kocuk, Fatih Öztürk, Şener Özbayraklı, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Marcelo Saracchi, Marcao, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Oghenekaro Etebo, Jimmy Durmaz, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Radamel Falcao, Yunus Akgün, Arda Turan, Jesse Sekidika, Ali Yavuz Kol, Mbaye Diagne.

Spelare som saknas är två av nyförvärven Oğulcan Çağlayan och Kerem Aktürkoğlu samt Emre Akbaba, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Emin Bayram och Valentine Ozornwafor. Emre Akbaba är skadad och förväntas vara tillbaka i november.

***

Torsdagens match mellan Neftci och Galatasaray är femte gången två klubbar från Turkiet och Azerbajdzjan möter varandra. För Galatasarays del är det första gången klubben möter azerbajdzjansk lag. De fyra tidigare matcherna mellan klubbarna från länderna har slutat med fyra segrar för Turkiet med målskillnaden 14-0.