Nations League: Serbien 0-0 Turkiet

Det blev en poäng i Belgrad när Turkiet mötte Serbien.Båda lagen nollade varandra trots att Turkiet hade ett par lägen och fick kontroll över matchen efter att Aleksandar Kolarov åkt på rött kort i den 49:e minuten.

Turkiet ställde upp med följande lag:

Mert Günok (MV), Zeki Celik, Caglar Söyüncü, Ozan Kabak, Hasan Ali Kaldirim, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Orkun Kökcü, Yusuf Yazici, Kenan Karaman & Enes Ünal.

Flera spelarbyten från startelvan från mot Ungern och Orkun Kökcü gjorde sin debut för Turkiet. Med chanser åt båda håll och stundtals mycket bra passningsspel av Turkiet så blev det ändå mållöst i första halvlek.

I andra halvlek byttes Nazim Sangaré och var mycket pigg. Efter en snabb sprint på högerkanten blev han nertacklad av Kolarov som fick sitt andra gula kort i matchen. Turkiet tog grepp om matchen och spelade mycket runt Serbiens straffområde. Några farligare chanser lyckades dock inte landslaget skapa. Cengiz Ünder blev inbytt i 60:e minuten för Orkun Kökcü och försökte utmana det serbiska försvaret. Yusuf Yazici letade efter skottlägen och var oftast den spelare som tog avsluten. Matchen slutade 0-0.

Analys av matchen:

Första halvlek såg stundtals bra ut med bra passningsspel och rörelsemönster i laget och inte minst i mittfältet men återigen som från Ungern-matchen så var det svårt att skapa riktiga och farliga chanser. Ozan Kabak stod för en mycket bra insats och det går att se utvecklingen i hans spel. Yusuf Yazici, Ozan Tufan och Orkun Kökcü är andra spelare som var pigga för Turkiet. Kenan Karaman var nästintill osynlig i andra halvlek och Enes Ünal uträttade inte mycket. Försvaret överlag är inte så mycket att analysera över då det allt som oftast inte sattes på några större prov idag.

Turkiet har på två matcher gjort noll mål. Det är i sig inte det som är det mest oroväckande utan att landslaget har otroligt svårt att skapa riktigt farliga chanser och känns uddlösa framåt just nu. En av de mest skapliga och mest utmanande spelarna, Cengiz Ünder, har knappt fått spela i Roma under våren och sommaren. Turkiets anfallsspel är just nu ett frågetecken med Cenk Tosuns frånvaro och fokuset för Senol Günes ligger på att utveckla anfallet till att bli mer explosiva och kreativa. Det var många gånger där spelet ”hackade” och där bollen inte kom fram hela vägen med bra avslut. Potentialen är stor i landslaget men prestationer har inte varit tillräckligt i de senaste två matcherna och vi vet kapaciteten hos detta landslaget, vi såg det i EM-kvalet och att det inte var en tillfällighet när landslaget brukade spela sig igenom alla lag.