Nations League: Turkiet möter Serbien

Landslaget tar sig an Serbien på bortaplan i andra omgången av Nations League 2020/21.

Efter en besvikelse till resultat och spel hemma mot Ungern väntar  nu en ny match Serbien som också förlorade sin första match med 3-1 borta mot Ryssland.

Med andra ord är det två lag som är fullt fokuserade på att ta en seger efter dåliga starter. I Turkiet så har Senol Günes betonat att det kommer bli en hel del förändringar i laget. Mert Hakan har lämnat landslagstruppen efter att ha debuterat mot Ungern men senare även dragit på sig en skada.

På presskonferensen för Turkiet deltog Ozan Kabak och kanske var det en signal att Ozan är tilltänkt för startelvan ikväll. Även Cengiz Ünder som inte var med i truppen mot Ungern kan vara aktuell då han blev uttagen till själva truppen för båda landskamperna.

I Serbien återfinns Danijel Aleksic och Adem Ljajic som till vardags spelar för Istanbul Basaksehir respektive Besiktas. Framträdande spelare är Luka Jovic från Real Madrid, Dusan Tadic från Ajax samt den stora talangen Sergej Milinkovic-Savic som till vardags spelar för Lazio.

Matchen har avspark 20:45 svensk tid och sänds på TRT 1 / HD. För fler kanaler som sänder matchen, se här.

Kvällens match är den första någonsin som spelas mellan Turkiet och Serbien. Landslagen har aldrig tidigare mött varandra i en fotbollslandskamp. Matchens domare är Aleksi Kulbakov från Vitryssland.

LÄS OCKSÅ:

Landslagstruppen mot Ungern och Serbien i Nations League

Nations League: TV-kanalerna som sänder Serbien – Turkiet

Senol Günes inför matchen mot Serbien

Ozan Kabak: “Vi vill vinna mot Serbien”

Mert Hakan Yandas skadad i sin debut – lämnar landslagstruppen

Nations League: Turkiet 0-1 Ungern