Norsk anfallare på väg till Ankaragücü

Ankaragücü är på väg att göra klart med den 28-årige norske anfallaren Torgeir Börven.

Efter att ha öst in mål för Odd och Vålerengen blev Torgeir Börven proffs i Holland och Twente men där gick det inte lika bra målmässigt. Efter några år utomlands återvände han till Norge, först till Brann och sedan till Odd där karriären en gång började. Efter att ha vunnit skytteligan i Eliteserien 2019 med 21 mål på 30 matcher och inlett årets säsong med 6 mål på 4 matcher värvades han till Rosenborg där han har gjort 4 mål på 14 matcher.

Totalt har Torgeir Börven under sin karriär gjort 74 mål på 196 matcher i norska högstaligan för fyra olika klubbar.

Ankaragücüs president bekräftar för TRT Spor att klubben har kommit överens med Börven om ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år och att klubben hoppas på samma effekt som hans landsman Alexander Sörloth hade i Trabzonspor förra säsongen. Sörloth gjorde 33 mål på 49 matcher för Trabzonspor, vann skytteligan i Süper Lig och blev nyligen klar för RB Leipzig för 20 miljoner Euro. Läs mer på länktipset nedan.

Sörloth klar för Leipzig – så mycket får Trabzonspor för spelaren