N’Sakalas ersättare på plats – ny vänsterback i Alanyaspor

Alanyaspor har hittat Fabrice N’Sakalas ersättare.

Vänsterbacken N’Sakala lämnade Alanyaspor i somras efter fyra säsonger när kontraktet gick ut för att skriva på för Besiktas. N’Sakala har varit en av ligans bästa spelare på sin position under de senaste åren och var en del av Alanyaspors framgångar under tränaren Erol Bulut som ledde till en historisk cupfinal- och Europaplats förra säsongen.

Alanyaspors nya vänsterback heter François Moubandje och är 30 år gammal. Moubandje hämtas in på lån under säsongen från kroatiska Dinamo Zagreb där han gjorde sin debutsäsong förra året. Innan flytten till Kroatien spelade han sex säsonger med Toulouse i franska högstaligan. Totalt blev det 147 matcher i Toulouse-tröjan.

Moubandje är född i Kamerun men flyttade till Schweiz i tidig ålder där han växte upp och spelade bl.a. för klubben Servette FC. Han har spelat 21 landskamper för Schweiz. Senast han blev uppkallad till landslaget var i november förra året.