Officiellt: Fenerbahce bryter kontraktet med Tolgay Arslan – som flyttar tillbaka till Tyskland?

Fenerbahce bryter kontraktet i förtid med ännu en spelare.

Det som skrevs tidigare under fredagen blev ett faktum senare på dagen.

Fenerbahce meddelade på fredagskvällen att klubben har kommit överens med Tolgay Arslan att bryta kontraktet i förtid. Klubben tackar Tolgay för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.

Tolgay som hade spelat i Fenerbahce i 1,5 säsong hade kontrakt med klubben till juni 2022. Det blev 33 matcher i klubbens tröja. Han är den tredje spelaren på kort tid som Fenerbahce bryter kontraktet med i förtid. De övriga två är Alper Potuk som fortfarande är klubblös och Mevlüt Erdinc som snabbt blev klar för nykomlingen Fatih Karagümrük.

Nu kan det bli en flytt tillbaka till Tyskland för Tolgay som är född och uppvuxen där. Han tillhörde Borussia Dortmund från åldern 13 upp till 19 men slog igenom i Hamburg några år senare. Han har också varit utlånad till Aachen en säsong och spelat för både turkiska- och tyska ungdomslandslagen.

Ny klubb det ryktas om är Hannover 96 i Bundesliga 2 som har en turkisk tränare i Kenan Kocak och som nyligen värvade mittbacken Baris Basdas som spelade över tio år i Turkiet för olika klubbar.