Officiellt: Khouma Babacar på lån till Alanyaspor

Alanyaspor lånar in anfallaren Khouma Babacar från Sassuolo.

Papiss Cisses framtid i klubben är oklar. Nu har Alanyaspor gjort klart med den 27-årige anfallaren Babacar som hämtas in på lån från Sassuolo i 1,5 år. Alanyaspor har köpoption efter lånet.

Babacar har spelat i Italien under hela sin karriär förutom en korta runda till Racing Santander i Spanien andra halvan av säsongen 2011/12. Han inledde sin karriär i Fiorentina varifrån han blev utlånad till Padova och Modena i tidig ålder. I Fiorentina gjorde han 39 mål på 1286 tävlingsmatcher. Inför säsongen 2018/19 blev det en övergång till Sassuolo där han hade varit på lån ett halvår säsongen innan. Övergångssumman landade på 7 miljoner Euro. Han gjorde 7 mål på 29 matcher i Serie A under sin debutsäsong i Sassuolo innan han blev utlånad till Lecce förra säsongen där det blev 3 mål på 25 ligamatcher.

Babacar har under sin karriär gjort totalt 39 mål på 166 matcher i Serie A för tre olika klubbar. Han är från Senegal precis som Cisse och gjort 3 landskamper.