Officiellt: Quaresma har gjort klart med ny klubb

Ricardo Quaresma och Kasimpasa gick skilda vägar i somras efter bara en säsong.

Det rapporterades en hel del om en flytt till Altay i turkiska andraligan och klubben själva bekräftade att det pågick förhandlingar.

Nu står det dock klart att Quaresma återvänder till sitt hemland Portugal och fortsätter karriären i Vitoria de Guimarães.

Affären blev officiellt klar igår (söndag). Den 36-årige offensive spelaren spelade två sejourer i Besiktas mellan 2010-2013 samt 2015-2019 innan han förra året skrev på för Kasimpasa där det blev det 26 matcher och 4 mål.

Quaresma i Kasimpasa.

I Besiktas spelade Quaresma 227 matcher (varav 13 matcher i Champions League och 37 i Europa League med kvalmatcher inkluderat) och stod för 38 mål och 78 assist. Utöver det drog högeryttern på sig totalt 56 gula kort och fyra varningar som ledde till utvisning samt fem direkta utvisningar).

Quaresma blev turkisk cupmästare 2010/11 och blev turkisk ligamästare två gånger säsongerna 2015/16 och 2016/17. Under sin tid i Besiktas blev han även europeisk mästare med Portugal när de vann EM 2016 i Frankrike.

Quaresma ansluter till sin nya klubb på free transfer.