Proffskollen: Seger för de turkiska spelarna i La Liga

De turkiska spelarna i La Liga har fått en bra start på den nya säsongen.

Okay Yokuslu och Emre Mor besegrade Vaalencia hemma efter mål av Iago Aspas (tvåmålsskytt) och Valencias mål gjordes av Maxi Gomez.

Emre Mor har fått ny fart på sin karriär i Celta Vigo efter en imponerande försäsong. Emre spelade från start och byttes ut i den 70:e minuten och stod för en bra insats. På sociala medier skrivs det att Emre Mor har börjat “satsa på fotbollen igen” efter några tunga år i karriären. Emre spelade även från start mot Eibar i premiärmatchen förra veckan som slutade 0-0.

Okay Yokuslu som drog ett stor intresse från Galatasaray för inte så länge sedan, blev inbytt i den 66:e minuten för Celta Vigo. Okay är inne på sitt tredje år i klubben och spelade från start mot Eibar som var den första ligamatchen för den här säsongen för Celta Vigo.

Enes Ünal och Getafe gjorde sin första match i helgen efter att matchen mot Real Madrid blivit framflyttad. Getafe vann 1-0 efter mål av Jaime Mata som ersattes av Enes Ünal i den 87:e minuten. Det var Enes debutmatch för sin nya klubb. Enes har tidigare spelat för Levante och senast Real Valladolid där han har varit på lån från Villareal.