Sivasspor förstärker truppen inför Europa League – lånar in Kayode

Sivasspor har förstärkt truppen med anfallaren Olarenwaju Kayode som ansluter på lån från Shakhtar Donetsk.

Kayode, 27 år var förra säsongen utlånad till Gaziantep FK där han gjorde 10 mål samt 6 assist på 27 matcher och var starkt bidragande till att nykomlingen slutade på en åttondeplats i sin historiska debutsäsong i Süper Lig. Gaziantep FK ville behålla Kayode men övergången blev för dyr för klubben.

Nu har Kayode hamnat i Sivasspor istället. Avtalet med Shakhtar Donetsk gäller ett lån över säsongen. Hans kontrakt med den ukrainska klubben går ut i juni 2023.

Sivasspor ska spela i Europa Leagues gruppspel under säsongen och Kayode har tidigare i sin karriär gjort 2 mål på 7 matcher i Europa Leagues gruppspel för Austria Wien och Shakhtar.

***

Sivasspor har även gjort klart med den 32-årige offensiva mittfältaren Faycal Fajr som är född och uppvuxen i Frankrike med marockansk påbrå. Fajr som har skrivit på ett kontrakt till juni 2022 kommer närmast från Getafe där han spelade 10 matcher i La Liga och 5 matcher i Europa Leagues gruppspel förra säsongen. Totalt har det blivit 138 matcher i spanska ligan för Getafe, Deportivo La Coruna och Elche. Han har också spelat 49 matcher i Ligue 1 för Caen.

Fajr är landslagsspelare för Marocko och var med i truppen till VM 2018. Han har spelat 33 landskamper för Marocko och gjort 3 mål.