Sörloth klar för Leipzig – så mycket får Trabzonspor för spelaren

Alexander Sörloth blev i veckan klar för RB Leipzig.

Den norske anfallaren tillhörde Crystal Palace men var på lån framtill nästa sommar hos Trabzonspor. Efter att spelaren inte valt att komma tillbaka efter landslagssamlingen så kom rapporterna om att spelaren ville lämna för den tyska storklubben – något som nu har blivit officiellt.

Enligt uttalandet från Trabzonspor så har spelaren sålts till RB Leipzig för 20+2 miljoner euro. 20 miljoner euro betalas direkt + 2 miljoner euro i bonusar för spelaren.

Hur ser då betalningen och detaljerna ut för Trabzonspor?

Trabzonspor får halva övergångssumman, d.v.s. 10 miljoner euro för affären nu + 1 miljon euro i bonus och därmed blir Sörloth den näst dyraste spelaren som har sålts i Trabzonspors historia.

Vid en framtida försäljning av Sörloth från RB Leipzig så kommer Trabzonspor tillsammans med Crystal Palace få 20% av övergångssumman, med andra ord blir det 10% för Trabzonspor då den turkiska klubben tillsammans med C.Palace delar 50/50 på intäkterna.

Skulle spelaren få bud från Turkiet så kommer Trabzonspor ha förtur att buda på spelaren.

Trabzonspor tackade i veckan Alexander Sörloth för sina insatser i klubben och även spelaren tackade klubben, staden och supportrarna för fjolårets säsong då Trabzon kom tvåa i ligan och vann cupen. Sörloth själv blev skyttekung i Süper Lig med 24 mål. Totalt gjorde Sörloth 32 mål förra säsongen vilket är hans målrikaste säsong någonsin i karriären.

Trabzonspor skulle ha betalat totalt 750 000 euro för låneavtalet men betalar nu bara 375 000 euro till Palace med tanke lånet varade enbart i ett år. Skulle Sörloth ha stannat i Trabzonspor även den här säsongen och spelat hälften av matcherna så skulle Trabzonspor genom en klausul i avtalet genomfört övergången permanent för 6 miljoner euro.